The World’s Worst Place To Be Gay (BBC3, UK, 2011) cu subtitrare în română.


Uganda – Cel mai rău loc din lume pentru cineva care este gay

Scott Mills călătoreşte în Uganda, unde  pentru homosexualitate pedeapsa cu moartea ar putea fi introdusă şi încearcă să afle cum e să trăieşti într-o societate care persecută persoanele care au o orientare sexulală identică cu a sa. Când în zilele noastre vedem atâtea personaje gay în ziare, serialele TV, etc. – ne este dificil să ne imaginăm că în anumite părţi de pe glob, homosexualitatea încă este pedepsită cu închisoarea, fiind considerată un mare păcat.

În filmul documentar de mai jos, Scott Mills (care este gay), călătoreşte în Uganda, ţară în care recent politicienii au propus introducerea în Codul Penal a unei legi care pedeapseşte cu moartea „actele homosexuale”.

Uganda, o naţiune de în jur de 33 de milioane de oameni, e o ţară periculoasă pentru persoanele gay. Discursurile înveninate împotriva homosexualilor ale politicienilor şi a unei părţi din cler aproape că au devenit un sport naţional.

Ziarele publică numele homosexualilor pe prima pagină şi în mod dechis promovează o propagandă anti-gay virulentă şi agresivă. Homosexualii şi lesbienele fug de acasă ca să-şi salveze vieţile, constrânşi să se ascundă în locuri inumane.

Scott Mills este martorul unor scene de coşmar încercând să demonstreze că principalul pilon al propagandei anti-gay este biserica, deorece primii misionari creştini au predicat ideea că homosexualitatea este o abominaţie şi un păcat maxim care trebuie pedepsit cu moartea.

(Următoarele 4 segmente de mai jos sunt subtitrate în RO)

Scott Mills travels to Uganda where the death penalty could soon be introduced for being gay. The gay Radio 1 DJ finds out what it’s like to live in a society which persecutes people like him and meets those who are leading the hate campaign. (Documentary aired on BBC 3 14th February 2011) (în EN)

Standard YouTube License / This documentary is owned by the BBC.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s