K (A Film About Prostitution – Rákóczi tér) – (Hungary, 1988)


K (Film a prostituáltakról – Rákóczi tér)

VIDEO REMOVED

K (Rákóczi tér – Un film despre prostituţie)

Un film documentar din 1988, de György Dobray, despre prostituţia masculină cât şi desprea cea feminină în Ungaria ultimilor ani ai comunismului.

 

k1_1388350895„Negyedszázaddal ezelőtt került a mozikba a 80-as évek talán legnagyobb vihart kavart filmje. Dobray György dokumentumfilmje, olyan, akkoriban tabunak számító témákról beszélt, mint a prostitúció, a szex, a férfiprostik, vagy mint a transzvesztiták.
Mivel dokumentumfilmről van szó, így minden szereplő igazából önmagát alakította. hogy ezeket a szereplőket le ne tartóztassák üzletszerű kéjelgés miatt, így úgy mutatták be őket, mint szerződtetett színészeket. A rendező ragaszkodott ahhoz, hogy ezeket a szereplőket életszerű helyzetekben mutassa be, így az egyik jelenetet például aktus közben vették fel.
Nehéz főszereplőket kiemelni, hiszen a történet ezeknek a lányoknak a jövőtlenségéről, kihasználtságukról és nyomorúságos életéről szól.úgy általában. 0Ám, ha meg kellene nevezni akkor a két főhős a prosti párduc, illetve az ő stricije Tarzan. Nm tudom, hogy Tarzan tényleg ekkora állat volt-e, vagy csak a kamerának játszotta az agyát, de ő a film legmegvetendőbb szereplője. [van is erről egy sztori, hogy amikor a film díszbemutatóján kiment a közönség elé ünnepeltetni magát.]10.-kép_K1-Dobray-György-1988. img118
Ha igazak az interneten terjengő pletykák, akkor a strici teljesen legatyásodott, míg párduc sorsa jóra fordult, és családot alapított.
A film „második része” egy év múlva készült el, az a történet a szállodákban dolgozó prostituáltak életét mutatja be.
Elég kemény, néhol letaglózó dokumentumfilm.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s